Klimaat neutraal makelen

Sinds de start van dit jaar mag Van den Buijs Garantiemakelaars zich een klimaatneutrale makelaar noemen. Wij hebben laten berekenen hoeveel CO2-uitstoot wij produceren. Vervolgens hebben wij ervoor gekozen om deze hoeveelheid te laten compenseren, via de website klimaatneutraalmakelen.nl. Voor de berekende hoeveelheid CO2-uitstoot van aankomend jaar wordt de juiste hoeveelheid bos geplant. Op deze manier dragen wij bij aan een beter milieu.

“Dat is belangrijk,” vertelt Patrice van den Buijs van Van den Buijs Garantiemakelaars. “Alle nieuwsberichten over klimaatverandering zijn ook ons niet ontgaan. Naast onze keuze voor groene stroom, hybride rijden en het reduceren van printwerk, hebben we ook geen papieren brochures meer. Wij werken met een digitale website per woning (bv. www.kerkstraat1.nl). Verder scheiden we ons afval. Dit verwachten we ook van onze partners. Zo draait onze website in een groen datacenter en denken we goed na over de inrichting van onze marketing. Wij zijn ervan overtuigd dat alle beetjes helpen, en wanneer we allemaal meedoen, we er ook samen uit zullen komen,” aldus Patrice van den Buijs.

Wij maakten voor de klimaatneurale berekening gebruik van een CO2-calculator die speciaal voor makelaars is ontwikkeld. Na het beantwoorden van een aantal vragen wordt de berekende hoeveelheid CO2-uitstoot weergegeven. Vervolgens wordt de uitstoot gecompenseerd door het laten planten van bomen via stichting Trees for All.