Energielabel

Wie een woning verkoopt of verhuurt, krijgt vanzelf te maken met het energielabel. Een woning moet op het transactiemoment (verkoop, particuliere verhuur) voorzien zijn van een energielabel. De verkoper/verhuurder is labelplichtig. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woning is en de labelletter op het energielabel wordt bepaald op basis van het primair fossiel energiegebruik in kWh per m² per jaar.

De manier waarop dit wordt bepaald, gaat per 1 januari 2021 veranderen. Vanaf die datum kunnen energielabels namelijk alleen worden aangevraagd en opgesteld op basis van NTA 8800. Dit doet een vakbekwaam adviseur, die daarvoor gediplomeerd is en werkt voor een gecertificeerd bedrijf/organisatie. De vakbekwaam adviseur stelt het energielabel op aan de hand van een gebouwopname ter plaatse en registreert het label in de landelijke registratiedatabase EP-online.

Als u een energielabel wenst te laten maken, kan dat eenvoudig door onderstaand formulier in te vullen. De kosten hiervoor bedragen € 349,- inclusief BTW voor woningen tot 1000 m3. Na uw invoer ontvangt u een aantal afspraak mogelijkheden of neemt iemand van Homekeur contact met u opnemen voor het inplannen van deze afspraak.