4x Woontrends voor de feestdagen

De kou trekt aan, de feestdagen komen eraan. Dat betekent dat we onze woningen weer mogen versieren. Maar wat zijn nu de musts die niet mogen ontbreken in jouw huis tijdens de feestdagen? Wij hebben de vier trends verzameld die jouw woning een feestelijke touch gaan geven dit jaar.

Combineren mag, maar ga liever voor één van deze trends:

1. Glamour & glitter

Deze winter mag het in jouw huis niet ontbreken aan glamour & glitter. Zorg voor details met veel glans. Bijvoorbeeld door items van glas te gebruiken (al dan niet met een kaars erin). Mooie vazen, glazen grote lampen en a touch of gold door gouden accenten te tonen (bijvoorbeeld fotolijsten, spiegels). Je maakt het helemaal af met een mooie lichtslinger.

2. Kerst = groen

Natuurlijk is groen in je huis al een trend normaal gezien (lees: urban jungle), maar deze trend is ook zeer goed te verwerken met de feestdagen. Gebruik zoveel mogelijk mooi groen om je huis feestelijk in te richten. Gebruik hiervoor de traditionele kerstplanten (hulst, kerstster, rozenbottel, kerstkransen) en het is meteen helemaal feest in je woning.

3. Feest als de Scandinaviërs

Ben je fan van Scandinavisch interieur? Dan kan je ook los deze feestdagen met de Hygge stijl. Denk dan aan een echte kerstboom, houten decoratie en kerstballen in lichte kleuren zoals wit, beige, goud en grijs. Wat kunstsneeuw hier en daar en je huis is helemaal Hygge.

4. Traditioneel Goud/Rood

Hou je wat meer van traditie? Ga dan voor het welbekende Goud/Rood thema. Dit is alletijds en kan dus ook deze winter heel goed. Gebruik veel gouden en rode decoratie in je huis, niet alleen in de kerstboom. Denk dan bijvoorbeeld aan kaarsen, een mooie rode plaid, siertakken, kerstsokken, sierslingers en een kerststalletje.